Ægte eller Falsk Argan olie

Ægte og falsk Argan Olie

Sådan kender du forskellen på ægte og falsk Argan Olie

Ren Argan Olie er fremstillet af frugterne fra Argantræet (Argania spinosa) og vokser kun i den sydvestlige del af Marokko. I Marokko betragtes Argan Olie som flydende guld og har været anvendt traditionelt i århundreder.

I dag er Argan Olie meget værdsat og kræves på markedet på grund af dens effektive virkning på hudpleje, hår og negle.

På grund af den lange og hårde arbejdeproces for at producere Argan Olie, er den totale pris for slutproduktet proportionelt høj. Derfor kan det med rette siges, at Argan Olie faktisk er flydende guld.

Hvad er forskellen mellem ren og falsk Argan Olie?

Det er ikke svært for dig som forbruger at finde ud af, om en Argan olie er ægte eller falsk, ved blot at bruge dine sanser. Du kan både se, dufte og mærke på din Argan Olie, for at vurdere om den er, som den skal være.

Lugten

Ren Argan Olie har en specifik lugt, som kan opleves ved åbning af flasken, samt under påførslen af Argan Olie på huden, hvorefter lugten hurtigt fordamper og forsvinder. Falsk Argan Olie har ingen lugt, da den er blevet fjernet kemisk. Disse kemikalier bør ikke anvendes på huden. Der er også produkter som indeholder parfume eller duftolier, og de anbefales absolut ikke, da enhver tilførsel af andre ingredienser i Argan Olie forringer kvaliteten, hvormed den fulde effekt ikke opnås.

Farven

Ren Argan Olie har en tydelig gylden farve. Farven på falske Argan Olie kan derimod være lysere eller mere gennemsigtig, som kan være tegn på kontakt med andre olier.

Nogle producenter vælger at bruge brune eller mørke flasker, hvormed kunderne ikke kan se farven og dermed ikke opdage, at den Argan Olie, de køber, ikke er ren og ægte.

Strukturen

Ren Argan Olie har en tyktflydende konsistens, som er karakteristiske for koldpressede olier. I en situation med falske kopier af Argan Olie, har de normalt en mere våd og flydende struktur.

Sugeevnen

Kvalitetsren Argan Olie absorberes hurtigt efter påføring på huden, som forbliver ikke-fedtet. Huden bliver både blød og fugtet, hvilket nemt kan mærkes.
Falsk Argan Olie efterlader derimod huden med en fedtet overflade, hvorefter huden ikke kan absorbere olien. På huden er der derfor ingen mærkbare ændringer i form af blødhed og elasticitet. Derimod er den rigtige Argan Olie identificeret ved hurtig absorbering i både hår og hud, som efterlades med en strålende og sund glød.

Indhold af Argan Olie i flasken

På flasken med den rene Argan Olie, bør der være skrevet klart og tydeligt: ”100% ren Argan Olie”. Ren Argan Olie indeholder ikke andre ingredienser, proteiner, kreatin, silicone, vand, duftstoffer, konserveringsmidler eller parabener. I kosmetik skal der klart angives indholdet af Argan Olie og andre stoffer.
På flasker, der indeholder en række andre olier, der sælges som Argan Olie, kan ofte være et tegn på 100%, derfor skal du læse mærkatet grundigt og sørge for, at det ikke indeholder andre stoffer. Hvis der er andre ingredienser, er denne Argan Olie falsk.

Pris

Prisen på en ren Argan Olie ligger omkring 100 kr. for 100 ml. Finder du den meget billigere, kan du være sikker på, at det ikke er den ægte, rene Argan Olie, du køber. Falsk Argan Olie fortyndes ofte med andre olier, hvilket er grunden til, prisen for en sådan olie er lavere end prisen på ren Argan Olie.

Producent og certificering

Producentens land skal være med oprindelsen Marokko. Dette står på etiketten af ren Argan Olie. Derfor er enhver Argan Olie produceret andre steder ikke ægte. Ren Argan Olie er ECOCERT og USDA certificeret. Er der dette på etiketten, kan du være sikker på, at du køber den rigtige Argan Olie. Køb altid fra pålidelige producenter og ikke på markeder, supermarkeder eller fra gadesælgere.

2 thoughts on “Ægte og falsk Argan Olie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud lige nu!