Hvad er forskel på Argan Olie til mad og Argan Olie til kosmetik?

Hvad er forskel på Argan Olie til mad og Argan Olie til kosmetik?

Forskellen kommer i den måde, man forarbejder Argan kernerne, før de bliver presset.

Argan Olie til mad

Argankerner bliver ristet, før de bliver presset, når Argan Olien skal bruges til mad. Derfor har Argan Olie til mad den karakteristiske smag, der tilnærmer sig hasselnød, og en lidt mørkere farve end kosmetisk Argan Olie.

Ristning af Argankerner har til formål at ødelægge de aktive stoffer, der er mest ønsket i kosmetik. Disse aktive stoffer er nemlig kun gavnlige, når man bruger Argan Olie til hår, hud og negle. Derimod er de skadelige for maven, hvis man indtager dem i større mængder.

Argan Olie til mad har en karakteristisk duft af brændte mandler eller valnøder. Derfor er den lækker at spise sammen med salater, på spaghetti, i couscous eller på brødet.

Derudover kan den også bruges som slankende middel. Hvis man tager 2 tsk Arganolie om morgenen før morgenmad, har den en mættende egenskab, som mindsker sult og småspiseri i løbet af dagen.

Argan Olie til kosmetik

Argan Olie til kosmetisk brug bliver udvundet af koldpressede Argankerner, som ikke er blevet ristede. Kernerne bliver sorteret af kvinderne i Morocco, hvor de rester af skallerne fjernet. Argankernerne bliver derefter hældt ned i en pressemaskine, hvor de bliver presset mekanisk. Presseprocessen er en langsommelig process, da maskinerne ikke må køre for hurtigt. Ellers bliver olien varm og mister dermed de fleste af sine egenskaber, hvorfor temperaturen i maskinerne ikke må overstige 40 grader.

Argan Olie til kosmetik er kendt ved sit høje indhold af fedtsyrer og E-vitamin. Argan Olie bliver derudover betragtet som den naturlige anti-aging på grund af dens egenskaber til at opstramme samt regenerere huden. 

Fup med Argan Olie

Nogle sælgere forsøger at få folk til at tro, at Argan Olie til mad har de samme egenskaber til kropspleje, som Argan Olie, der oprindelig er udvundet til kosmetisk brug, har.
Dog kan vi slå fast én gang for alle, at Argan Olie til mad ikke er lige så gavnlig for huden, håret og neglene, som Argan Olie til kosmetik er.

Vidste du, at du kan finde forfalsket Argan Olie på markederne eller i forretninger, både i Marokko og Danmark, eller til salg på nettet? - Se her hvordan du kan se forskellen. 

Kort sagt sælges olierne som ren Argan Olie, men de sælges meget billigt; et sted mellem 30 kr. og 55 kr. for 100 ml. Den pris som er fornuftig, er omkring 100 kr. for 100 ml.

Så vær især forsigtig, hvis du bliver tilbudt noget, der angivelig skulle være Argan Olie, til lavere pris. Den virkelige Argan Olie er en mangelvare, der ikke kan sælges til en lav pris. Så vær forsigtig, hvis du bliver tilbudt en Argan Olie til lave priser! Det er ikke sikkert, at du gør en god forretning!

Udgivet den 2016-01-10 Home 0 4909

Skriv din kommentarSkriv dit svar