Argan olie historie, oprindelse og fremstilling

Argania Spinosa er det navn , der blev tildelt i 1911 denne naturvidunder. På trods dets existens i over 80 millioner år i Marokko , dette truet træ, som vokser udelukkende i det sydvestlige Marokko , har været genstand for megen opmærksomhed for ganske nyligt. Af familien Sapotaceae, som er kendt for at være hårdføre og modstandsdygtige arter, Argan træ er et træ der ikke kan dyrkes. Denne tornede træ - Spinoza - som kan blive 8 til 10 meter højt og lever op til 200 år , er let genkendelig i den marokkanske landskabet. Det har en bred , rund top, en knudrede, snoet og ganske kort stamme, som ofte består af flere sammenflettede grene. Argan skove er helt sparse (ca. 30 træer pr hektar) . Grenene er tornede. Argan træer er dækket med små mørkegrønne blade, der kan overleve , selv i den tørre sæson.

Endelig Argan træet giver blomster og frugter . Blomsterne vises i maj og juni og er gulgrøn, undertiden hvid. Frugten ligner, af størrelsen og formen, en stor oliven, det består af en pulp og en kerne indeholdende frø kaldet kerner . En gennemsnitlig træ kan producere op til 8 kg frugt pr år for i alt 128.000 tons om året , for alle de marokkanske Argan træer . Argan træ kræver ikke så meget vand, rødderne kan nå grave sig ned til 30 meters dybde for at inddrive de dybe vande.

Dette træ har en stor evne til at tilpasse sig i tilfælde af alvorlig tørke. Det kaster sine blade til at modstå fordampning og " spille død ", og kommer til live igen, når luftfugtigheden stiger. I dag udgør Argan træet 65 % af det skovklædte område i det sydlige Marokko og dækker et areal på 830.000 hektar. Det strækker sig fra den region i Oued Tensift de Oued Souss til Marrakech , Agadir og Essaouira. Tilstedeværelsen af Argan træet i Marokko daterer sig tilbage til den tertiære periode.

Forskere har vist, at det allerede eksisterede, da Marokko var knyttet til De Kanariske Øer , det vil sige, før de bevægelser, som følge af pladetektonik . I kvartærtid har istiderne udviklet tilstedeværelsen af Argan træet i Rabat region. For nylig, i det tiende århundrede , brugte fønikerne Argan Olie i deres lamper til belysning. for nyeligt udgjorde den massiv udnyttelse af Argan tæet en reel trussel for dens overlevelse. Under Første Verdenskrig har skoven været stærkt ryddet for at gøre en kul af fremragende kvalitet , som blev eksporteret i det sydlige Europa, herunder Spanien og Portugal, selvom man kendte konsekvenserne.

De marokkanske myndigheder bekendtgjorde i 1925 et kongeligt dekret der regulerer driften af Argan rettigheder og indførte en "skikkeret" . Argan træet spiller en stor rolle i de sydlige provinser. Historien har efterhånden fået forskerne samt de marokkanske myndigheder, herunder administration for Skov og Jord Bevarelse, at sætte fokus på bevarelsen af Argan træet . Denne interesse manifesterer sig i bevidstheden om den rolle, som sociale, miljømæssige og økonomiske niveau i de sydlige regioner , hvilket resulterede i behovet for at udvikle en plan for at beskytte, fremme og udvikling værdien af argan træet . I 1998 har UNESCO givet argan skov i Marokko status biosfære-reservater .

Læs mere om: Økologisk hudpleje - Æteriske olier - e vitamin olie - olie til hår - olie til hud