Arganolie har mange anvendelses områder

Berbere har altid brugt arganolie til både til forbyggelse men også til behandlinger af diverse sygdomme. Der findes flere typer af Arganolie, afhængig af brugen af den.  her kan du læse mere om hvad man kan bruge arganolie til.

Amazigh befolkning i Atlas har altid brugt arganolie for sin mad og kosmetiske dyder.
Der tilbydes arganolie til gæster, ledsaget af en plade af honning, som et tegn på gæstfrihed i berbisk befolkning.
I årtusinder har berberkvinderne brugt arganolie for sine kosmetiske og ernæringsmæssige fordele. Vejret kan være ekstremt hårdt ( kraftig vind , sol ), mod hud og hår. Arganolie anvendes til at blødgøre og beskytte huden og nærer håret.
Arganolie bruges også i traditionel medicin , især til behandling eller forebyggelse af sygdomme i huden . Fra fødsel til voksenalderen , er det allestedsnærværende i livet for berbere, der bruger det til:
- Spædbørn og babyer til at udføre kropsmassage
- At bistå i den helbredende process for skoldkopper
- Ved behandling af unge acne,
- Gravid kvinde gnider mave for at blødgøre huden og forhindre fremkomsten af strækmærker
- At voksenalderen for mennesker med gigt , der masserer leddene ( Berber siger at arganolie kan "varme op" i leddene).

Forskellige olier og deres fordele

Der findes forskellige typer af arganolie . Fremstillingsprocessen afhænger af den endelige anvendelse vil blive foretaget. Argan olie til mad er udvundet af ristede kerner.
Arganolie på udviklingen af kosmetik og lægemidler lugter ikke. Det er også mindre farverige end madolie.
Argan olie har mange dyder : food , kost, kosmetik og farmakologiske .

Mad fordele

Med sin fine konsistens, smag af ristede hasselnødder og brun farve på grund af ristning, er argan olie meget populært hos folk i sydvest Marokko. Det har en behagelig frugtagtig smag og er en del af mange traditionelle retter som salater, couscous, tagines af fisk ....
Det kan spises friske , let opvarmet, men kan på ingen måde bruges til stegning.

I det sydlige Marokko , bruger Berberne en sprædning af arganolie kaldet Amlou . Det er sammensat af arganolie , mandler og honning serveres til morgenmad eller som en dessert efter et måltid (opskrifter kommer senere). Det er en tonic, der ofte blev brugt af Berber stammer, der var klar til at drage ud i ørkenen. Denne pasta er nu i sammensætningen af mange marokkanske kager .

Kostens fordele

Argan olie har interessante egenskaber i diætetik og ernæringsmæssigt synspunkt . Dets indhold af umættede fedtsyrer ( 80 %) faktisk en type olie oliesyre - linolsyre . Linolsyre siges at være afgørende, fordi det ikke kan syntetiseres af kroppen og derfor skal leveres gennem fødevarer.
Desuden har eksperter vist, at indholdet af  oliesyre i arganolie spiller en vigtig rolle i at reducere kolesterol i blodet og reducerer risikoen for hjertekar sygdomme.

Køb argan olie her

Læs mere om: Økologisk hudpleje - Æteriske olier - e vitamin olie - olie til hår - olie til hud