Tagin med argan olie

VIGTIGT: Før du går i gang skal du være opmærksom på at den argan olie Arganista har, er kun til kosmetik brug

Sådan kan du anvende gastronomisk Argan Olie. Her er den første af mange opskrifter med gastronomisk Argan Olie. Vi håber I vil nyde dem lige så meget som vi gør og at gastronomisk Argan Olie vil blive en del af jeres hverdag som den er i vores.

 

Tagine med okse eller lammekød.

Ingredienser:

  • 500 gr okse eller lammekød skåret i mellemstore tern

  • 1 mellemstort løg (revet)

  • 1 tsk. salt

  • 1/2 tsk. stødt ingefær

  • 1/4 tsk. sort peber

  • 1/4 tsk. stødt gurkemeje

  • En lille knivspids safran tråde (valgfrit)

  • 2 spsk. olivenolie

  • 3 fed hvidløg (knust)

  • 4 store hvide kartofler

  • 10-12 grønne oliven

  • 3-4 kopper vand (ca. 1 liter)

  • 2-3 spsk. Gastronomisk Argan olie

 

1. Tilberedning af kød:
* Brun kødet i en gryde, med lidt olivenolie. Tilsæt det revet løg (husk at dræne løget først). Tilsæt de knuste hvidløgsfed, og alle krydderier. Bland alle ingredienserne. Læg låg på og steg kødet på medium varme i omkring 5 min. Vend kødet så alle sider bliver gyldne.
* Efter at kødet er brunet, tilsættes 2 kopper koldt vand (ca. 500 ml), læg låg på og sæt varmen til medium-høj, og steg kødet indtil det er færdigt. Det vil tage omkring 45 min. til 1 time. Tjek kødet en gang i mellem og tilsæt vand, hvis den der er behov for det.
Kødet skal være halvt dækket med sauce hele tiden. Når kødet er mørt og blødt er det færdigt.

2: Tilberedning af kartofler:
* Mens kødet bliver tilberedt, skræl og skær kartoflerne i kvarte. Hvis kartoflerne er for store, kan du skære dem i mindre stykker. Du har brug for mellemstore stykker, da du kan ende med udkogte kartofler hvis stykkerne er for små.
* Når kartoflerne er skrællet og skåret ud, kan du lægge dem i en skål fyldt med koldt vand, indtil du skal bruge dem.
* Når kødet er færdig, fjernes fra gryden og læg i en skål.
* Læg kartofler (uden vandet) i gryden.
Tilsæt vand, indtil kartoflerne er halvt dækket, læg låg på gryden og kog kartoflerne på medium-høj varme i 5 min.
* Smag saucen til og juster med krydderier (salt, peber og stødt ingefær).
* Tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt for at kartoflerne skal være klar. De skal være bløde, men ikke for bløde da de ellers vil blive til en puré i saucen.
Kartoflerne skulle stadig holde deres form.
* Tilsæt oliven.

3: Afsluttende trin
* Når kartoflerne er klar, tilsættes kødet saucen og kartoflerne.
* Tag låget af og øg varmen til høj. Lad retten koge i ca. 5 min., indtil saucen er reduceret.
* Tag kødet op først og derefter læg kartoflerne omkring det. Hæld saucen over kødet og kartofler og dekorere med oliven. Slut af med at hælde gastronomisk Argan Olie over retten for at få den bedste smag.
* Serveres varmt med brød.

Bon Appetit!

Læs mere om: Økologisk hudpleje - Æteriske olier - e vitamin olie - olie til hår - olie til hud