Msemmen med argan olie

VIGTIGT: Før du går i gang skal du være opmærksom på at den argan olie Arganista har, er kun til kosmetik brug

Msemmen er en slags marokkansk pandekage, som ofte spises som morgenmad med f.eks. Argan Olie, Amlou (Mandel/Peanutbutter med gastronomisk argan olie) flødeost, marmelade eller honning. Det smager fantastisk!

Ingredienser:

  • 6,25 dl hvedemel

  • ½ tsk. salt

  • ½ spsk. bagepulver

  • ½ spsk. sukker

  • 1 stort æg

  • 1,8 dl varmt vand

  • Vegetabilsk olie

  • Semulje                 

Forberedelse af dej:

Du skal bruge 6,25 dl hvedemel. Tilsæt ½ tsk. salt, ½ spsk. bagepulver, ½ spsk. sukker og 1 stort æg. Bland alle ingredienserne ved hjælp af din hånd. Begynd nu at tilføje varmt vand lidt efter lidt, indtil du kan forme en bold af dejen. Til denne mængde af mel, skal du bruge ca. 1,8 del varmt vand, det vil dog afhænge af kvaliteten det mel du bruger. Hvis du tilfører for meget vand, kan du blot tilføje lidt mere mel til at balancere det.

Læg dejen på køkkenbordet og ælt den med håndfladerne. Bevægelserne skal være hurtige og energisk. Ælt dejen i ca. 5 min. Du vil opdage, at dejen bliver fugtig, glat og elastisk.

Når dejen er klar, børstes den med vegetabilsk olie. Tag fat om dejen og ved hjælp af din tommelfinger og pegefinger, skærer du små dejbolde af. De skal være lidt større end ping pong bolde. Kom vegetabilsk olie på dine hænder engang imellem for at holde dem velsmurt mens der formes bolde af dejen.

Læg boldene på en plade, dække dem til og lad dem hvile i 15 minutter.

Udrulning af dej:

Efter 15 minutter er boldene klar til at blive formet i kvadrater, som er den traditionelle form af Msemmen.

Smør dit køkkenbord med lidt vegetabilsk olie. Tag en dejbold og gør den flad med håndfladen. Brug dine fingre til forsigtigt at skubbe kanterne af dejen, så den udvider sig til en meget tynd skive af dej - dejen skal være næsten gennemsigtig på dette punkt.


Drys en lille smule af semulje af den tynde skive af dejen. Fold først den øverste kant ind mod midten og bagefter den nederste kant så der bliver dannet et langt rektangel. Drys med semulje igen. Fold så højre og derefter venstre kant af dejen mod midten, for at danne et kvadrat.

Læg dejfirkanterne på en tallerken, dæk dem, og lad dem hvile i 15 minutter.

Stegning af Msemmen:

Dette er det sidste skridt. Når dejen er klar, smører du lidt vegetabilsk olie ud på dit køkkenbord. Tag en dejfirkant og glat den med dine fingre og din håndflade, indtil du får en tynd firkant, der er omkring 3 gange større.

Varm stegepanden på høj varme og hæld til vegetabilsk olie i. Reducer varmen til medium-høj og steg msemmen på begge sider i et par minutter hver. Vend flere gange, indtil hver side har en gylden brun farve og midt af msemmen er stegt. Msemmen kan puffe op, mens du steger den, men vil straks blive fladt igen, hvis du skubber den ned med hånden.

Placere den færdigstegte msemmen på papirservietter til at absorbere den overskydende olie.

Server msemmen med den samme med Argan Olie, honning, ost, melis eller andet efter eget valg.

Hvis du ønsker at opbevare dine msemmen, kan du blot pakke dem ind i folie og læg dem i fryseren i op til 1 måned.

Du skal blot varme dem på stegepanden inden servering.

Velbekomme....

Læs mere om: Økologisk hudpleje - Æteriske olier - e vitamin olie - olie til hår - olie til hud