Amlou - argan olie

VIGTIGT: Før du går i gang skal du være opmærksom på at den argan olie Arganista har, er kun til kosmetik brug

Se her hvordan du laver en lækker Amlou: 

Amlou - undertiden stavet Amalou - er en lækker marokkansk dip lavet af ristede mandler, argan olie og honning. Vær sikker på at købe Argan olie til kulinariske brug og ikke kosmetisk brug.

Amlou er meget let at lave og serveres normalt til morgenmad eller te tid. En stenmølle, er den traditionelle metode, der bliver brugt til at knuse mandlerne til en silkeblød pasta-lignende konsistens med, men en foodprocessor fungerer ganske godt. Hvis du bruger en foodprocessor, være opmærksom på, at udseende og konsistens af Amlou ikke vil være den samme som vist her, medmindre du formår at holde mandlerne i konstant kontakt med kniven.

Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Udbytte: ca. 2 kopper

Ingredienser:

200 g hele mandler

180 ml Gastronomisk Arganolie

3 til 4 spsk. varm honning eller efter smag

1 til 2 spsk. melis

1/8 tsk. salt

Forberedelse:

Forvarm ovnen til 190 °C. Vask mandlerne hvis de føles grynet og tør dem. Spred mandlerne ud på en bradepande og bag i ca. 15 minutter, eller længere hvis det er nødvendigt, indtil mandlerne er sprøde og gyldne, men ikke brændt.
Lad mandlerne køle en smule. Mal derefter de ristede mandler til en glat, fedtet udseende pasta, der næsten kan hældes. Brug evt. en foodprocessor på høj hastighed. Dette kan tage flere minutter. Hvis du bruger foodprocessor, så husk at ryste maskinen en gang i mellem for at undgå at mandlerne klæber til siderne af skålen.
Dernæst gradvist bland Argan olie i mandelmasse, en skefuld ad gangen eller i en meget tynd stråle. Du kan gøre dette ved håndkraft (kraftig omrøring) eller med foodprocessor på laveste hastighed. Brug kun så meget arganolie som du har brug for, for at gøre Amlou så tyk eller tynd som du vil. (Bemærk at den foreslåede mængde olie i opskriften giver Amlou med en traditionel tynd konsistens. Juster mængden af olie til din egen smag).
Dernæst tilsæt gradvist den varme honning, sukker og salt på samme måde. Smag på Amlou og justere sødme, hvis det ønskes.
Amlou serveres på i en dyb tallerken eller en skål med brød til at dyppe.
Opbevar Amlou tæt dækket i en krukke og ryst eller rør før servering. Amlou vil holde sig i op til to måneder i køleskab.

Læs mere om: Økologisk hudpleje - Æteriske olier - e vitamin olie - olie til hår - olie til hud