Myter om argan olie

Fakta & Myter om Argan Olie

Ren Argan olie er en bæredygtig tanke

Arganista.dk importerer direkte fra Marokko og støtter samtidig et stort projekt om at skabe flere arbejdspladser til kvinderne i den pågældende region Vores argan oil er certificeret, som én af de få i Danmark.

Derfor kan du være sikker på, at vores argan olie er 100 % ren, økologisk – og naturligvis helt uden tilsætningsstoffer, parabener og parfume. Ren argan olie er koldpresset og filtreret og har et højt indhold af både enkelt- og flerumættede fedtsyrer, E-vitamin og linosyre.

Fakta om Argan olie

argan frugt og kerner

Argan olie Ofte kaldet “flydende guld”, er et naturligt produkt, udvundet af kerner fra frugten på et træ, der er flere hundrede år gammelt og vokser i den sydvestlige del af Marokko. Kosmetisk Arganolie bliver koldt presset ved en mekanisk process, der sikrer en olie, som er rig på e-vitaminer og andre aktive ingredienser. Berberkvinder har altid brugt Argan Olie på grund af sin enorme effekt.

ArganOlie er rig på vitamin E, og derfor er økologisk Arganolie en stærk antioxidant, der hjælper huden mod fysiologisk ældning. Huden og håret ser yngre og friskere ud i længere tid.

Eksperterne i skønhedsbranchen mener, at Argan Olien er indbegrebet af anti-aging, og derfor betragtes den som flydende guld og en af nutidens helt store trends i Hollywood. I kraft af oliens usædvanligt høje indhold af essentielle fedtsyrer og E-vitamin, som er stærke antioxidanter, fungerer den forebyggende på hudens ældning og kan være med til at fjerne nogle af de skader, som allerede er sket.

Argan olie passer til alle hud og hårtyper

Den er let at bruge over hele kroppen, herunder Hår, ansigt, krop og fødder.

Ren argan olie bygger på fairtrade

Argan træet findes kun i Marokko. Derfor skal du undlade at købe argan olie, der er fremstillet andre steder. Det er nemlig ikke 100 % ren argan olie.

Argantræet kan blive flere hundrede år gammelt og vokser kun ganske få steder i Marokko. Træet får flotte, grønne frugter og inden i frugten er der en nød, der indeholder 2-3 små kerner. 

Ren Moroccan argan olie udvindes fra disse frø. Bag produktionen af den rene argan olie står en række kvindekooperativer, der bygger på fairtrade princippet og har betydet en væsentlig højere levestandard for mange marokkanske familier.

Myter om Arganolie

Argan Olie er en af ​​de mest betroede løsninger til skønhed og kropspleje. Indtil nu er der ingen modstridende fakta om dens væsentlige rigdom på vitaminer og mineraler. Flere og flere kliniske undersøgelser indrømmer Argan Oliens naturlige og yderst værdsatte egenskaber til hud, hår og negle.

Ikke desto mindre er der stadig myter, der kan gøre dig forvirret over det flydende guld. For at give dig specifikke myter om økologisk Argan Olie, er der her er et par udsagn:

Argantræet vokser ikke andre steder end Marokko

Kerner fra Argantræet kommer primært fra Marokko, men det betyder ikke, at Argantræer ikke vokser andre steder. Det har vist sig, at Argantræer også kan vokse i Mexico og Algeriet. Men bemærk, Argantræer der bærer frugt, som giver kerner til den plejende økologiske Argan Olie, kun kan findes i Marokko.

Arganekstrakt findes kun i form af olie

Selvom den mest populære form for organisk Argan er olie, kan du også finde den meget effektive Argan i andre produktvarianter. Det kan gøres til sæber, kosttilskud, pastaer og cremer blandt mange andre. Dette kan bevises ved, hvordan mange marokkanske kvinder udnytter økologisk Argan Olie i deres daglige skønhedsrutine.

Argan Olie er ikke sikker, fordi den kommer fra affald af geder

Argan olie og geder
Geder er ikke velkomne i Argan plantager

På grund af den store efterspørgsel af Argan Olie, er gederne ikke velkomne i Arganplantager, da de forsinker produktionsprocessen. Det er idag kvinderne der plukker frugterne og sørger for at forberede kernen til produktion af økologisk Argan Olie.

Det var almindeligt accepteret af marokkanske folk at bruge nøden der kommer fra geder til udvinding af Argan Olie. Dette var fordi, gede-indvolveringen i udvindingen af Argan Olie aldrig var skadelig, da udelukkende nøddeskallen kommer i kontakt med geden, men derimod aldrig selve kernen.

Myter om Argan Olie ikke gavner hele kroppen

Som sagt er økologisk Argan Olie gavnlig for hele kroppen. Mange mennesker tror ikke på det, men det flydende guld kan anvendes på hud, hår, negle samt resten af kroppens dele. Argan Olien kan både fugte, eksfoliere, tone, fodre, behandle og beskytte. Der er intet en økologisk Argan Olie ikke kan gøre for skønheden og beskyttelsen af kroppens velvære.

Argan Olie må ikke anvendes til madlavning

Argan Olie findes i 2 typer Argan Olie til madlavning og Argan Olie til kosmetik. Forskellen på disse to olier er, at kernerne bliver koldpressede, når det er til kosmetiks brug, hvorimod man rister kernerne før de bliver presset, hvis olien skal bruges til madlavning. Læs mere om forskellen på Argan til madlavning og Argan til huden!

Argan Olieprodukter er alle sikre

Ikke alle Argan Olieprodukter er sikre. Der er stadig dem, der indeholder konserveringsmidler, kunstige farvestoffer og dufte. Disse olier kan skade din krop, hvis de bliver brugt flere gange. Se her forskel på ægte og falsk Argan Olie.

Myter om argan olie er blevet aflivet af eksperter i lang tid. Det er nu din tur til at gøre det samme. Ved at gøre dette vil du ikke længere have forbehold i brugen af ren argan olie.

Botanik, historie og oprindelse

Myter om argan olie

Argania Spinosa er det navn, der blev tildelt i 1911 til dette naturvidunder. På trods af existensen i over 80 millioner år i Marokko, er dette et truet træ, som vokser udelukkende i det sydvestlige Marokko, og har været genstand for megen opmærksomhed for ganske nyligt. Af familien Sapotaceae, som er kendt for at være hårdføre og modstandsdygtige arter, Argan træ er et træ der ikke kan dyrkes. Dette tornede træ – Spinoza – som kan blive 8 til 10 meter højt og leve op til 200 år, er let genkendelig i det marokkanske landskab. Det har en bred, rund top, en knudret, snoet og ganske kort stamme, som ofte består af flere sammenflettede grene. Argan skove er åbne områder (ca. 30 træer pr hektar). Grenene er tornede. Argan træer er dækket med små mørkegrønne blade, der kan overleve, selv i den tørre sæson.

argan frugt og kerner

Argan træet giver blomster og frugter. Blomsterne vises i maj og juni og er gulgrøn, undertiden hvid. Frugten ligner, af størrelsen og formen, en stor oliven, det består af en pulp og en kerne indeholdende frø. Et gennemsnitlig træ kan producere op til 8 kg. frugt pr år. Alle de Marokkanske Argan træer giver i alt ca. 128.000 tons om året. Argan træ kræver ikke meget vand, rødderne kan grave sig ned til 30 meters dybde for at inddrive dybe vandlag.

Dette træ har en stor evne til at tilpasse sig i tilfælde af alvorlig tørke. Det kaster sine blade for at modstå fordampning og “spiller dødt”, kommer til live igen, når luftfugtigheden stiger. I dag udgør Argan træet 65 % af det skovklædte område i det sydlige Marokko og dækker et areal på 830.000 hektar. Det strækker sig fra den region i Oued Tensift de Oued Souss til Marrakech, Agadir og Essaouira. Tilstedeværelsen af Argan træet i Marokko daterer sig tilbage til den tertiære periode.

Forskere har kendt eksistensen, allerede da Marokko var tilknyttet De Kanariske Øer, det vil sige, før bevægelser, som pladetektonik. I kvartærtid har istiderne udviklet tilstedeværelsen af Argan træet i Rabat regionen. For nylig, i det tiende århundrede, brugte fønikerne olien i deres lamper til belysning. for nyeligt udgjorde den massive udnyttelse af Argan tæet en reel trussel for overlevelsen. Under Første Verdenskrig var skoven stærkt ryddet til kulproduktion, som blev eksporteret til det sydlige Europa, herunder Spanien og Portugal, selvom man kendte konsekvenserne.

De marokkanske myndigheder bekendtgjorde i 1925 et kongeligt dekret der regulerer driften af Argan rettigheder og indførte en “skikkeret”. Argan træet spiller en stor rolle i de sydlige provinser. Historien har efterhånden fået forskerne samt de marokkanske myndigheder, herunder administration for Skov og Jord Bevarelse, til at sætte fokus på bevarelsen af Argan træet. Denne interesse manifesterer sig i bevidstheden om den rolle, som sociale, miljømæssige og økonomiske niveau i de sydlige regioner, hvilket resulterede i behovet for at udvikle en plan for at beskytte og fremme udvikling værdien af argan træet. I 1998 har UNESCO givet argan skov i Marokko status som biosfære-reservat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud lige nu!