Tør hud kan behandles med argan olie

Er du træt af tør hud?

Argan olie er almindeligt anvendt som en fugtighedscreme til at fugte og blødgøre huden. Med sit høje indhold af E-vitamin og fedtsyre, er Argan olie det ideelle plejeprodukt til at give huden en naturlig løft.

Den absorberes nemt og hurtigt i huden, efterlader ikke en irriterende fedtet fornemmelse, hvilket gør den til en naturlig fugtighedscreme.

Tør hud er en meget almindelig hudlidelse, der er kendetegnet ved mangel på passende mængde vand i den øverste lag af huden, epidermis. Tør hud har tendens til at ramme både mænd og kvinder, men ældre er typisk langt mere tilbøjelige til at få tør hud. Huden hos ældre mennesker er mere tilbøjelig til at miste store mængder af naturlige olier og fedtstof. Områder som arme, hænder og især underben har tendens til at være mere udsat for tør hud. Tør hud påvirkes ligeledes af mængden af luftfugtigheden. Tør hud er også kendt som xeroderma

Tør hud kan være en mild, midlertidig tilstand der varer fra et par dage til flere uger. Tør hud kan også blive et mere alvorligt, langsigtet hud problem for nogle mennesker. Symptomer på tør hud omfatter ubehag fra hud tæthed og kløe. Desuden kan eksterne faktorer såsom vejret, påvirke graden af hudens tørhed. For eksempel kan kold eller tør luft og vintervejr forværre tør hud. Personer, vise erhverv kræver hyppigere håndvask og desinfektion, kan opleve tør hud oftere end andre. Tør hud kan også være en bivirkning af nogle medikamenter.

Epidermis består normalt af fedt (lipid) og protein. Lipiddelen af epidermis hjælper med at forhindre dehydrering af huden. Når hudens fede olier fjernes, mister huden nemt sin beskyttelse og fugt. Som huden bliver tør, bliver den også mere følsom og udsat for udslæt og hudskader. Tør hud kan være en helt usynlig hudtilstand, eller kan forårsage et fint tørt pulver-lignende udseende af huden. Ubehandlet tør hud kan blive irriteret og resultere i et rødt udslæt.

Enkel forebyggelse og behandling er meget effektive til behandling af tør hud. Grundlæggende forebyggelse af tør hud omfatter at du undgår hårde sæber og kemiske rensemidler. Behandlingen kræver generelt mere hyppige og regelmæssige anvendelser af milde fugtighedscremer og essesielle olier. Ubehandlet, tør hud kan resultere i komplikationer, herunder eksem, sekundære bakterielle infektioner, cellulitis, og misfarvning af huden. Heldigvis kan mild tør hud let afhjælpes.

Der er ingen enkelt årsag til tør hud. Årsager til tør hud kan være både eksterne og interne. Eksterne faktorer er lettest at behandle. Eksterne faktorer omfatter kolde temperaturer og lav luftfugtighed, især om vinteren, når der anvendes varmeapparater. Interne faktorer omfatter generelle sundhed, alder, genetik, familie historie, og en personlig historik af andre medicinske tilstande. Især dem med skjoldbruskkirtel sygdomme er mere tilbøjelige til at udvikle tør hud.

Eksterne faktorer, der forårsager tør hud omfatter:

 • over-vask med hårde sæber,
 • overforbrug af desinfektionsmidler og rengøringsmidler (alkohol),
 • kold temperatur,
 • lav luftfugtighed.

Selvom bad og brusning tilføjer fugt til huden, kan fordampningen af dette vand resulterer i tør hud. Hud der føles alt for stram efter badning kan indikere for meget fjernelse af naturlig hudfedt.
En af de mest almindelige faktorer, der forårsager tør hud, er hyppig anvendelse af hårde/stærke sæber. Typen af sæbe kan have en stor indflydelse på tør hud. Sæbe er en emulgator, der fjerner fedt på huden. Jo oftere huden skrubbes med sæbe, jo mere fedt fjernes. Overdreven brug af sæbe kan forværre tør hud.

Desuden kan tør hud vedvarer eller forværres, hvis du bruger fugtighedscreme forkert eller vælger en dårlig fugtighedscreme. Nogle gange kan materialet i forskellig tøj også påvirke tør hud. Nogle materialer, såsom uld eller syntetiske fibre har større tendens til at irritere huden og forværre tør hud.

Tør hud kan være forårsaget af at tage visse lægemidler. Nogle eksempler er lægemidler til højt blodtryk, højt kolesteroltal, allergier, og akne. Undertiden kan tør hud være et tegn på en intern medicinsk tilstand. For eksempel kan aldring gøre mennesker mere tilbøjelige til at udvikle tør hud. Desuden er eksem, psoriasis, diabetes, hypothyroidisme, og fejlernæring alle forbundet med tør hud.

Er tør hud årsag i vinter kløe?

Vinter kløe er en fælles betegnelse for generaliseret kløe i vinteren. Det er primært forårsaget af tør hud og er mest almindelig hos ældre mennesker. Vinter kløe forårsaget af tør hud kan også ses i dem med en historie med eksem. Eksterne faktorer, herunder kolde temperaturer, lav luftfugtighed, og den høje stuevarme, forværrer tør hud i vintersæsonen. Derfor er kalder nogle mennesker tilstanden af tør hud om vinteren som “vinter kløe.”

Hvad er behandlingen for tør hud?

Den bedste behandling for tør hud er daglig smøring med et blødgøringsmiddel. Hos de fleste mennesker skyldes tør hud eksterne årsager og derfor kan eksterne behandlinger som cremer og lotions med fordel anvendes, og effektivt kontrollere hudproblemer. Når andre årsager til tør hud er blevet udelukket, er det vigtigste at få stoppet kløen, forhindre tab af fugt, og genoprette hudens hydrering.

Midler Mod tør hud

Påfør fugtighedscreme eller ren Argan olie to eller tre gange dagligt på fugtig hud.
Tør hud kan forberedes ved at tage lunkent bad (Ikke varmt vand) og undgå overdrevet hud skrubning. Varmt vand og barsk skrubning kan fjerne naturlig hudfedt der beskytter og vil gøre huden endnu mere tør.
Tør hud kan forhindres ved anvendelse af milde rensemidler. Milde rensemidler anbefales til tør og sart hud. Mange duftende og antibakterielle sæber kan være for barske og vaske det naturlige hud-beskyttende fedt væk.

Milde fugtighedscremer uden parfume er gode til tør hud – se nedenunder et udpluk af dem. Tykke og fedtede blødgøringsmidler fungerer bedst. Typisk skal fugtighedscreme anvendes inden for tre til fem minutter efter bad, når huden stadig er fugtig.
Fugten på huden er meget vigtigt for tør hud.

Fejlagtigt tror de fleste mennesker at tør hud kun kan plejes og forbygges ved at smøre huden med fugtighedscremer, men er det videnskabeligt bevist at en sund hud opnås ved indtagelse af gastronomiske olier som argan olie. Kosmetik Argan olie er kendt for sine skønheds egenskaber, men gastronomisk argan olie er et fantastisk middel mod mange lidelser herunder forebyggelse mod tør hud. Til dig der ikke kan indtage olie som den er, kan du købe Argan olie som kapsler og dermed ingen smag af olie.

Sådan forhindrer du tør hud!

 • Fugt indeklimaet, især i de tørre, vintermåneder, ved jævnlig udluftning.
 • Mindre badning og vask.
 • Undgå stærke sæber
 • Undgå barske rensemidler
 • Begræns hudens udsættelse for opløsningsmidler
 • Undgå tøj der er lavet af uld, brug tøj af naturfibre og bomuld
 • Sørg for at holde din hud fugtig.

Vi anbefaler nedenstående produkter til at pleje tør hud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud lige nu!